De Rode Poort wederopbouwhoeve

Beschrijving

Schuddebeurzeweg nr. 8. Z.g. "DE RODE POORT". Wederopbouwhoeve, naar verluidt begin jaren 1920 opgetrokken ten noorden van de oude site.

opstelling: losse, lage bestanddelen rondom begrint erf, ten zuiden toegankelijk via een geasfalteerde oprit; boerenhuis, stalvleugel, schuur met wagenhuis en zwijnenkot resp. ten zuiden, ten westen, ten noorden en ten oosten;

aanplantingen: voorliggend siertuintje en kleine boomgaard ten oosten;

materialen: gele baksteenbouw met onder meer druiplijst boven vensters en tandlijst; pannen (mechanische) zadeldaken; ijzeren I-balk boven schuurpoorten;

indeling: boerenhuis van zes travee├źn.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol