Cottage

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cottage

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Westende-Bad

Beschrijving

Cottage uit de jaren 1920, opgenomen in het beschermd dorpsgezicht Westende-Bad (M.B. 17.04.1996). Omringende tuin met laag bakstenen muurtje en buisleuningen. Typerend parament van deels wit bepleisterde baksteen en dakenspel (mechanische pannen) met wolfseinden en klimmende dakkapellen; rechthoekige en halfronde erkers. Vernieuwd houtwerk doch met kleine roedeverdeling in de bovenlichten.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief nummer 726 (dorpsgezicht).

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol