Winkelhuis

Beschrijving

* Distellaan nr. 41. Winkelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Beschermd als monument bij M.B. van 10.06.2002. Twee traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak waarin twee klimmende dakvensters. Arduinen plint; aangepaste winkelpui; gevelparement van witte siertegels, verlevendigd d.m.v. rode banden. Brede, centrale houten erker onder leien luifel; bekronende balkons met houten borstwering onder leien luifel op modillons; houten gootlijst op modillons.

Rechthoekige vensters onder meer deurvensters met kleine roedeverdeling in bovenlichten. Rechthoekige deur links.

AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, archief nr. 1811.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol