Villa La Dune

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa La Dune

Beschrijving

Duinenlaan nr. 128. Z.g. "LA DUNE" (cf. opschrift boven deur). Villa uit 1925 naar ontwerp van architecten C. Pil & H. Carbon (Oostende). Baksteenbouw van één à twee bouwlagen onder wisselend dakenspel. Regionalistische stijlkenmerken: steile dakhellingen, topgevels met getrapte schouderstukken, sierankers, gestileerde schoorstenen; in 1953 links aangebouwd overhoeks torentje onder spits met aflijnende rondboogfries naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan). Rechthoekige vensters onder meer bolkozijnen met kleine roedeverdeling en luiken. Neo-barokke (cf. voluten) inkompartij in arduin waarin getoogde deuropening. Rechts: garage onder afgewolfd mansardedak, getoogde poort; dienstingang onder accoladeboog met topstukken.

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, WL 497, nr. 19 en WL 514, 20.04.1953.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol