De Ganck-Ons Vissershuisje en Poppenhuisje

Beschrijving

Nummer 1: zogenaamd De Ganck-Ons Vissershuisje (confer boogvelden). Arbeiderswoning uit begin jaren 1920. Baksteenbouw van één bouwlaag onder geknikt en overkragend zadeldak (mechanische pannen). Regionalistische stijlkenmerken: centrale tuitgevel met aandaken en getrapte schoorstukken waaronder overhoeks muizentandlijstje; rechthoekige vensters op afzaten, houten latei waarboven rond- en korfbogige ontlastingsbogen met gecementeerd boogveld waarin geschilderde mariene taferelen; kleine roedeverdeling. Rondbogige deur in geprononceerde bakstenen omlijsting. Dito bouwtrant voor nummer 3 "Poppenhuisje"; nummers 27 tot 31 uit 1922 met witgeschilderde, gecementeerde gevelparementen.

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, WL 493, nr. 11.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol