Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Westende-Bad

Beschrijving

Villa uit de jaren 1920; omliggende tuin met laag bakstenen muurtje. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen), lager aflopend ter hoogte van de linker zijgevel. Gele baksteenbouw boven natuurstenen plint. Korfbogige portaalerker in de eerste travee; schuin oplopende overhoekse steunbeer. Tweede travee als risaliet oplopend in puntgevel met vakwerkafwerking. Rechthoekige muuropeningen; centrale rechthoekige deur geflankeerd door achthoekige venstertjes onder luifel. Rechter zijgevel met driezijdige erker en houten balkonbekroning. Bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief nummer 726 (dorpsgezicht).

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol