Winkelhuis met bovenliggende appartementen

Beschrijving

Winkelhuis met bovenliggende appartementen; heropgebouwd in jaren 1920; Anglo-Normandische inslag. Breedhuis van drie bouwlagen en drie traveeën onder leien zadeldak waarin dakkapellen onder plat dak. Arduinen plint; deels vernieuwde winkelpui met gekleurd glas in bovenlichten. Overkragende verdiepingen met pseudo-vakwerk; centrale, sterk afgewolfde puntgevel; twee- en driezijdige houten erkers op uitgelengde klossen; houten gootlijst op modillons. Rechthoekige vensters met verzorgd houtwerk, onder meer schuiframen en kleine roedeverdeling met gekleurd glas in bovenlichten. Arduinen trapje waarop rechthoekige deur naar appartementen rechts.

Toestand van dit pand herfst 2003: gesloopt.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol