Hotel of pension

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hotel of pension

Beschrijving

Meeuwenlaan nr. 13/ Distellaan. Voormalig hotel of pension met Anglo-Normanische stijlkenmerken, heropgebouwd naar ontwerp van architecten G. Devalck en A. Tavernier (Middelkerke) uit 1922; volgens plan uitgevoerd door aannemer C. De Martelaere (Zwijnaarde). Drie traveeën in de Meeuwenlaan + vier traveeën met centrale traptravee in Distellaan; drie bouwlagen onder mansardedak waarin dakkapellen onder plat dak. Witbeschilderde baksteenbouw; aangepaste begane grond onder doorlopende leien luifel. Centrale en doorlopende, driezijdige erker waarboven puntgevel met pseudo-vakwerk. Vernieuwde gootlijst waaronder casementen met groenbeschilderde geometrische motieven. Rechthoekige vernsters met kleine roedeverdeling in bovenlichten; deels behouden rolluikkasten.

ALGEMEEN RIJKSARCHIEF BRUSSEL, DVG., nr. 12.442.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol