Hotel of pension

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hotel of pension

Beschrijving

Voormalig hotel of pension met Anglo-Normanische stijlkenmerken, heropgebouwd naar ontwerp van architecten G. Devalck en A. Tavernier (Middelkerke) uit 1922; volgens plan uitgevoerd door aannemer C. De Martelaere (Zwijnaarde). Drie traveeën in de Meeuwenlaan + vier traveeën met centrale traptravee in Distellaan; drie bouwlagen onder mansardedak waarin dakkapellen onder plat dak. Witgeschilderde baksteenbouw; aangepaste begane grond onder doorlopende leien luifel. Centrale en doorlopende, driezijdige erker waarboven puntgevel met pseudovakwerk. Vernieuwde gootlijst waaronder casementen met groengeschilderde geometrische motieven. Rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling in bovenlichten; deels behouden rolluikkasten.

• Algemeen Rijksarchief Middelkerke, DVG., nummer 12.442.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol