Hoekhuis in cottagestijl

Beschrijving

Hoekhuis uit jaren 1920, heropgebouwd in 'cottagestijl'. Verhoogde begane grond en twee bouwlagen onder geknikt tentdak waarin klimmende dakkapellen. Deels bewaarde arduinen plint waarboven gecementeerd gevelparement met markerend, afgerond hoekerkertje en omlopend, geprofileerd puilijstje op pseudoklossen. Overkragende verdieping met pseudovakwerk waarboven houten gootlijst op modillons. Licht verdiepte en rechthoekige vensters, onder meer met kleine roedeverdeling. Aangepaste pui met rechts behouden rondbogige, deels beglaasde deur in gecementeerde omlijsting onder gebogen waterlijstje met gestrekte uiteinden.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol