Wederopbouw tweegezinsvilla

Beschrijving

Heropgebouwde tweegezinsvilla uit de jaren 1920, naar verluidt ter vervanging van een villa van 1898 gebouwd voor graaf de Villega. In spiegelbeeld opgetrokken cottage in omhaagde tuin. Eén bouwlaag onder wisselend dakenspel, onder meer met geknikte zadeldaken (kunstleien) waarin klimmende dakkapellen. Gevelparement van witte siersteen; wisselend gevelspel onder meer met licht overkragende geveltoppen op klossen en getrapte kraagstukken; pseudovakwerk onder overkragende dakranden; driezijdige en afgeronde erkers. Rechthoekige en rondbogige vensters met verzorgd houtwerk onder meer rolluiken, kleine roedeverdeling en schuiframen. Aangepaste deuren; deels vernieuwd houtwerk bij nummer 26.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol