Burgerhuis in cottagestijl

Beschrijving

Ooievaarslaan nr. 13. Cottage, heropgebouwd in jaren 1920. Breedhuis van twee traveeën; souterrain en twee bouwlagen onder pannen pseudo-mansardedak waarin brede klimmende dakkapel. Arduinen plint met basis van erker en keldertrap links. Gevelparement van witte siertegels waarin links houten driezijdige erker waarboven kleine half-ingewerkte erker met houten borstwering; houten gootlijst op uitgelengde klossen. Rechthoekige vensters met houten luiken en dito rolluikkasten in dakkapel. Rondbogige deur op arduinen bordes met houten leuning.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol