Burgerhuis La Frégate in cottagestijl

Beschrijving

Ooievaarslaan nr. 17. Z.g. "LA FRÉGATE" (cf. gebeiteld opschrift). Fraaie cottage, heropgebouwd in jaren 1920. Breedhuis van twee traveeën; souterrain en twee bouwlagen met leien mansardedak waarin onder meer klimmende dakkapel. Arduinen souterrain met kelderdeur; dito bordes met houten leuning waarboven gevelparement in gele siersteen, verlevendigd door witbeschilderde simili voor erker, deur- en vensteromlijstingen. Linker travee met doorlopende driezijdige erker, onderbroken door leien luifel; bekronende loggia onder leien tentdakje. Korfbogige vensters en deur met gebomeerde pilasters en zuiltjes resp. in deuromlijsting en aan erker. Getoogde keldervensters; dito deurvenster links met houten borstwering en ovale oculus als bovenlicht. Deels behouden houtwerk onder meer met schuiframen en kleine roedeverdeling in bovenvlakken.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol