Appartementsgebouw

• is aangeduid als beschermd monument Appartementsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Appartementsgebouw

Beschrijving

Modernistisch getint appartementsgebouw uit 1936 naar ontwerp van architect F. Roussel (Westende) uit 1935. Vier bouwlagen onder plat dak. Rode baksteenbouw met arduinen plint; beraapt en witbeschilderd op verdiepingen. Geritmeerd gevelvlak onder meer door middel van risalieten en doorlopende erkers onder luifels; overstekende vlakke kroonlijst. Rechthoekige vensterregisters onder meer omlopend; horizontaliserende roedeverdeling; geprononceerde onderdorpels. Rondboogdeur waarboven trapregister met bas-reliëf met boot.

Interieur: bewaarde houten trap en lichtkoker.

Garage rechts; bouwplan voorziet twee garages.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archiefnummer 1811.
  • Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, SO 27, nummer 357 en WL 503, 21.02.1936.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol