Eenheidsbebouwing in cottagestijl

Gemeente Middelkerke

gelegen te Priorijlaan 7 (Middelkerke)

Typologieburgerhuizen
Stijlcottagestijl
Tags Wederopbouw

Beschrijving

* Priorijlaan nrs. 5-7-9. Eenheidsbebouwing in cottage-stijl; nr. 7, z.g. "L'ABRI". Beschermd als monument bij M.B. van 07.06.2001.

Wederopbouwvilla's gesigneerd "FRANÇOIS ROUSSEL ARCHE" (Westende). Breedhuizen met souterrain en twee bouwlagen onder (kunst)leien zadeldaken. Arduinen souterrain en bordes waarboven gevelparementen in gele siersteen; nrs. 5 en 7 met bel-etage waarin driezijdige erker met erboven bredere en op houten pijlers overkragende erker. Symmetrische opbouw rond nr. 7 met bekronende puntgevel waarin pseudo-vakwerk; nrs. 5 en 9 getypeerd door klokvormige dakkapel met voluten, waarboven kleinere dakkapel onder plat dak. Rechthoekige vensters met verzorgd houtwerk onder meer met kleine roedeverdeling in bovenvlakken. Rechthoekige deur; nr. 9 aangepast met rondboogportaal en garage rechts.

AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, archief nr. 1643, 1644.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans & Vanneste, Pol