Columbia

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Columbia

Beschrijving

Villa, zogenaamd Columbia (confer opschrift boven deur). Neoclassicistisch getinte villa. Breedhuis van drie traveeën; souterrain waarop drie bouwlagen onder leien mansardedak waarin centraal dakvenster onder plat dak. Arduinen onderbouw met onder meer getoogde deur links en venster rechts. Centrale driezijdige erker, doorlopend van souterrain tot tweede bouwlaag; bekronend balkon. Doorlopende onderdorpels en druiplijst op klossen; onderbroken, geprofileerde houten gootlijst op kleine modillons. Rechthoekige vensters, onder meer onder ronde ontlastingsbogen; deels behouden houtwerk onder meer met kleine roedeverdeling in bovenvlakken; vernieuwde balustrades.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol