Villa Shamrock

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cottage Shamrock

• is aangeduid als beschermd monument Villa Shamrock

Beschrijving

Cottage uit de wederopbouwperiode. Verhoogde begane grond waarop vier bouwlagen onder geknikt zadeldak (mechanische pannen) waarin vernieuwd dakvenster. Begane grond in arduin waarboven brede erker op arduinen consoles, bekronend balkon op vierde bouwlaag. Verzorgd houtwerk aan erker, onder meer met pseudovakwerk en rechthoekige vensters met schuiframen en kleine roedeverdeling in bovenvlakken. Balkon met houten balustrade en pijlers waarop luifeltje. Begane grond met korfbogige deur en venster.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief nummer 1643, 1644.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol