Cottage Shamrock

Gemeente Middelkerke

Typologieburgerhuizen
Stijlcottagestijl
Tags Wederopbouw

* Priorijlaan nr. 25. Z.g. "SHAMROCK". Beschermd als monument bij M.B. van 07.06.2001.

Cottage uit de wederopbouwperiode. Verhoogde begane grond waarop vier bouwlagen onder geknikt zadeldak (mechanische pannen) waarin vernieuwd dakvenster. Begane grond in arduin waarboven brede erker op arduinen consoles, bekronend balkon op vierde bouwlaag. Verzorgd houtwerk aan erker, onder meer met pseudo-vakwerk en rechthoekige vensters met schuiframen en kleine roedeverdeling in bovenvlakken. Balkon met houten balustrade en pijlers waarop luifeltje. Begane grond met korfbogige deur en venster.

AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, archief nr. 1643, 1644.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans & Vanneste, Pol