Appartementsgebouwen Françoise en Claire

Beschrijving

Zeedijk nrs. 305-306. Z.g. "FRANÇOISE" en "CLAIRE". Appartementsgebouwen in spiegelbeeldschema; gebouwd in 1952 naar ontwerp van en gesigneerd door architect Jules Ervyn (Dottignies). Twee ongelijke traveeën; verhoogde begane grond en vijf bouwlagen onder plat dak. Gevelparement in gele siersteen op arduinen plint; simili-omlijsting voor rechthoekige vensters en deuren. Overkragende, rechte kroonlijst op pseudo-klossen. Driezijdige, doorgetrokken erkers waartussen overdekte terassen. Gelijkaardige bouwtrant voor nr. 322 "L'ELITE" en nr. 323 "KITOKO MINCI", l.g. uit 1951 naar ontwerp van architect Maurice Denève (Westende).

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, Bouwdossiers, MI 11/52 en 45/1951.

Auteurs :  Huys, Martine, Kerrinckx, Hans, Vanneste, Pol