Villa Les Clochettes

Gemeente Middelkerke

• Adrescontrole Middelkerke (adrescontroles: 07-02-2008 - 08-02-2008).
  • Inventarisatie Middelkerke (geografische inventarisatie: 01-01-2002 - 31-12-2002).

is beschermd als monument Villa Les Clochettes

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa Les Clochettes

Beschrijving

* Zeedijk nr. 358/ Zwaluwenlaan. Z.g. "LES CLOCHETTES". Beschermd als monument bij M.B. van 10.06.2002. Villa met Anglo-Normandische inslag, heropgebouwd in jaren 1920. Drie bouwlagen onder gevarieerde leien bedaking met onder meer geknikt zadeldak en klimmende dakkapellen. Wisselend gevelspel met onder meer geblokte arduinen benedenverdieping waarboven gele sierbaksteen; gebruik van simili aan afgeronde en driezijdige erkers met bekroning van resp. dakvenster onder gebogen kroonlijst en op consoles overkragend gevelvlak waarin pseudo-vakwerk onder afgesnuite topgevel. Kleine loggia met balusterborstwering en hoekzuiltje; borstwering linker erker met palmetmotief. Getoogde en rechthoekige vensters, deels met behouden houtwerk onder meer schuiframen met kleine roedeverdeling in bovenvlakken.

Verdiepte inkompartij met onder meer getoogd portaal met hanekam.

AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, archief nr. 1811.