Cottagewoning ontworpen door Victor Rubbers

Beschrijving

Cottage, heropgebouwd in jaren 1920; gesigneerd "V. Rubbers Architecte Bruxelles". Breedhuis van twee traveeën; souterrain en twee bouwlagen onder gevarieerd leien dakenspel met onder meer mansardedak, klimmende dakkapellen en dakkapel onder gebogen kroonlijstje. Arduinen bordes en onderbouw waarin getoogde kelderdeur- en vensters. Witte siersteen met gebruik van simili voor omlijstingen en afzaten van getoogde vensters. Rechtertravee met gesuperposeerde driezijdige erkers met bekronende loggia onder ingesnoerde spits. Verzorgd houtwerk onder meer in schuiframen en kleine roedeverdeling en aan borstweringen van balkon en loggia. Korfbogige inkompartij.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol