Grote villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Grote villa

Beschrijving

Grote villa uit 1937 naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan); gelegen in grote tuin tussen Zonnelaan en de Broquevillelaan. Grondplan van drie aaneengesloten bouwvolumes van één bouwlaag onder afgewolfde zadeldaken met overkragende dakrand; dito dakkapellen; oorspronkelijke rieten bedaking werd vervangen door tichelen. Regionalistische stijlkenmerken confer witgeschilderd, gecementeerd gevelparement op bruine bakstenen plint; kleine roedeverdeling in rechthoekige vensters; rondbogige deur- en garagepoorten; opvallend modernistisch kenmerk zijn drie betraliede oculi links van deur.

GEMEENTEARCHIEF MIDDELKERKE, SO 28, 1937.

DELETANG M., Evolution de l'architecture régionale, in La Maison, 1946, februarinr. p. 54-56.