Eclectisch samenstel van burgerhuizen

Beschrijving

Edith Cavellstraat nrs. 11, 13. Eclectisch samenstel uit het begin van de 20ste eeuw. Enkelhuizen met souterrain, twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën vlg. repeterend schema, onder mansardedak (nok evenwijdig met straat; leien, pannen). Gecementeerde en beschilderde lijstgevels met imitatiebanden op eerste bouwlaag. Brede venstertravee als risaliet gemarkeerd door trapezoïdale erker bekroond met art-nouveaugetinte gietijzeren balkonleuning, en oplopend in dakvenster. L.g., bij nr. 13 met behouden gebogen fronton voorzien van vaas- en bolbekroningen; ook bewaarde gietijzeren leuning voor bel-etagevenster. Smalle deurtravee als trappenhuis.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans