Eclectisch samenstel van burgerhuizen

Beschrijving

Eduard De Cuyperstraat nrs. 7-10. Eclectisch samenstel uit jaren 1920, in plint van nr. 8 gesigneerd architect A. Raoux (Oostende). Enkelhuizen met drie à drie en een halve bouwlaag, o.m. souterrain, en twee ongelijke à drie traveeën vlg. spiegelbeeldschema onder zadeldak. Gecementeerde lijstgevels o.m. met schijnvoegen en imitatiebanden. Nrs. 7, 9 ter hoogte van tweede bouwlaag gemarkeerd door gebogen erker op uitgewerkte consoles. Nr. 9 getypeerd door gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden op modillons; voorts door ronde en ovale oculi ter hoogte van mezzanino en deurbovenlicht. L.g. herhaald bij nrs. 8, 9, 10. Bel-etagevensters voorzien van gietijzeren leuningen. Tot garage verbouwd souterrain (nr. 10).

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans