Jongerenopvangcentrum en interbellumpand

Beschrijving

Nummer 221 nu zogenaamd "De Takel", jongerenopvangcentrum. Ten opzichte van de rooilijn inspringend enkelhuis aanleunend bij nieuwe zakelijkheid, naar verluidt van 1929. Drie bouwlagen en twee onregelmatige traveeën onder plat dak. Bakstenen opstand rechts gemarkeerd door oplopende bow-window bekroond met gevelbreed, gesloten balkon op derde bouwlaag. Afgerond portaaltje; boven- en zijlichten met geometrisch glas-in-loodmotief. Verglaasde daklijst met karakteristiek profiel.

Links, recente uitbreiding in functionele bouwtrant naar ontwerp van architectenbureau Felix-Glorieux (Oostende).

Nummer 227 aan de rooilijn gelegen enkelhuis uit het interbellum en gesigneerd architect L. Van Graefschepe (Oostende); gevelopstand aansluitend bij nummer 221.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda