Gekoppelde burgerhuizen

Beschrijving

Gekoppelde enkelhuizen aanleunend bij nieuwe zakelijkheid, uit interbellum, gesigneerd architect Hautekiet (Oostende). Elk twee bouwlagen, onder meer mezzanino, en twee ongelijke traveeën volgens spiegelbeeldschema, respectievelijk onder geknikt - en zadeldak (nok evenwijdig met straat, mechanische pannen). Bakstenen opstanden met arduinen plint. Brede venstertravee gemarkeerd door rechthoekige erker met afgeronde hoek, bij nummer 238 onder betonnen luifel met buisvormige balkonleuning van dakvenster. Benadrukte deurtravee, respectievelijk oplopend tot boven de kroonlijst waar gemarkeerd door patrijspoort, en met groene betegeling gemarkeerd door twee ronde oculi met geometrisch glas-in-loodmotief boven de deuromlijsting van zwarte tegels. Nummer 238: beglaasde ijzeren deur waarvan knop met initialen D.K.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda