Eclectische burgerhuizen

Beschrijving

Eclectisch samenstel uit interbellum; nummer 24 gesigneerd architect E. Van Imschoot (Oostende). Enkelhuizen met drie bouwlagen en ongelijke travee-indeling respectievelijk onder mansarde- en zadeldak; nummer 24 met bijkomend souterrain. Lijstgevels van beige geglazuurde baksteen met verwerking van arduin. Typerende gebogen erkers en uitkragende kroonlijst op uitgelengde consoles bij nummer 22 in het midden doorbroken door breed dakvenster met gebogen belijning en voluten. Verzorgd vensterhoutwerk zie roedeverdeling van bovenlichten; gietijzeren balkon- en vensterleuningen.

Nummer 14 in aansluitende bouwtrant.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda