Burgerhuizen uit het interbellum

Beschrijving

Links nummer 3. Enkelhuis aanleunend bij nieuwe zakelijkheid, uit interbellum, gesigneerd architect Marcel Van Coillie (Oostende) en aannemer G. Delaere. Drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder plat dak (nok evenwijdig met straat). Bakstenen opstand; verzorgd metselwerk onder meer met staand verband, zie borstweringen en daklijst. Smalle en hoger oplopende deurtravee met bovenvensters als gestapelde patrijspoorten tussen stijlen van glasbeton. Horizontaliserende raamregisters met licht uitkragende borstweringen; bewaard houtwerk. Deels beglaasde deur met gietijzeren hekje.

Rechts, nummer 1 in aansluitende bouwtrant, gesigneerd architect Joseph Verbanck; zwarte pannen als daklijst en typerend gebruik van okergele tegels.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Aanvullende informatie

Het schrijnwerk in de smalle deurtravee van nummer 3 is vernieuwd. De bovenvensters hebben hun vorm van patrijspoorten verloren en ook de voorheen deels beglaasde deur met gietijzeren hekje ziet er nu volledig anders uit.

• Informatie verkregen van de stad Oostende (21 december 2022).
Auteurs: Jacobs, Els