Art-deco-burgerhuis uit het interbellum

Beschrijving

Gerststraat nr. 77. Enkelhuis in art deco, uit interbellum, gesigneerd architect A. Devreese (Oostende). Twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder pseudo-mansardedak (nok evenwijdig met straat). Bakstenen lijstgevel met verwerking van simili. Brede venstertravee; doorgetrokken bow-window tussen kolossale pilasters met getrapt profiel en boven de gekorniste kroonlijst aansluitend bij postamenten van dakkapel met gestileerd bloemenfries. Typisch geprofileerde deuromlijsting onder rechte luifel. Verzorgd vensterhoutwerk cf. ruitvormige roedeverdeling van bovenlichten.
Nr. 81 in aansluitende bouwtrant, eveneens gesigneerd door l.g. architect; typerende bovenverdieping met art-deco-interpretatie van Brugse travee. Beglaasde deur; gestileerd gietijzeren hek met initialen "HB".

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans