Rijksbasisschool

Beschrijving

Voormalig "CAFÉ" (zie opschrift onder balkon), thans Rijksbasisschool. Neoclassicistisch breedhuis uit circa 1900; vier + twee traveeën en drie bouwlagen onder pannen schilddak. Beige-beschilderd en met schijnvoegen en imitatiebanden gecementeerd gevelparement; doorlopende dorpels en lijsten; aflijnende houten goot- en tandlijst. Bovenverdiepingen geritmeerd door gecanneleerde Ionische pilasters, doorlopend in eenvoudig hoofdgestel met casementen. Rechthoekige (deur-)vensters, op tweede bouwlaag met balkon op gestileerde consoles en voorzien van fraaie gietijzeren borstweringen. Rechthoekige (deur)vensters, op tweede bouwlaag met balkon op gestileerde consoles en voorzien van fraaie gietijzeren borstwering.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Aanvullende informatie

Er werd een vierde bouwlaag toegevoegd met gevelbrede balustrade. De ramen werden vernieuwd waarbij de oude raamindeling niet gevolgd werd. Op de eerste verdieping werd een kleine gietijzeren borstwering vervangen door een grotere eenvoudige borstwering. De kleur van de gevel en het schrijnwerk werd aangepast.

• Informatie verkregen van de stad Oostende (21 december 2022).
Auteurs: Jacobs, Els