Eclectisch schoolgebouw

Beschrijving

Ieperstraat nrs. 5-7. Voormalige stadsmeisjesschool cf. opschrift en stadswapen van poortgebouw. Eclectisch schoolgebouw van ca. 1900; voortuintje van straat afgescheiden door middel van gietijzeren hekken tussen bakstenen pijlers met bolbekroning. Ten opzicht van rooilijn achteruitspringende klassenvleugel met lijstgevel van veertien Brugse traveeën en twee bouwlagen, rechts resp. aansluitend bij laag poortgebouw onder platdak en conciërgewoning met trapgevel van twee bouwlagen en drie traveeën. Baksteenbouw; arduinen plint; lelie-ankers. Pannen zadeldaken. Achterliggende speelplaats kijkt uit op schoolvleugel met eenvoudige, neoclassicistisch getinte lijstgevel aan Léon Spilliaertstraat nr. 30.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans