Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch enkelhuis uit eind 19de eeuw; souterrain, drie + later toegevoegde halve bouwlaag en twee ongelijke traveeën onder zadeldak. Gele bakstenen lijstgevel verwerkt met arduin voor plint, oorspronkelijke kroonlijst op modillons en omlijstingen van muuropeningen onder meer drielichten; simili of Euville voor horizontale banden. Brede venstertravee met rechthoekige houten erker. Art-nouveaugetint gietijzerwerk, zie balkonleuning, behouden traliewerk van kleinste kelderopening en hekken van deels beglaasde vleugeldeur onder bovenlicht. Verhoging in aansluitende bouwtrant.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda