Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch burgerhuis uit 1922 (zie casement in kroonlijst), in plint gesigneerd "A.V. FOBERT ARCHITECTE" (Oostende). Enkelhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder plat dak. Arduinen plint waarboven met schijnvoegen gecementeerd gevelparement onder kroonlijst met balusterborstwering tussen postamenten; bolbekroningen en centraal fronton waarin opschrift "ANNO 1922". Tweede bouwlaag met gevelbrede, afgeronde erker waarin rechthoekige vensters met houten kozijnen waarin rondboogramen met bovenlicht op accoladeboog; bekronend balkon met balusterborstwering. Tweede en derde bouwlaag gevat tussen Ionische pilasters ; derde bouwlaag met centraal balkonnetje waaraan fijne gietijzeren borstwering. Doorlopende lijsten en dorpels waartussen casementen met vaasmotieven en 'hoorn des overvloeds'. Verdiepingen met rondboogvensters; op vierde bouwlaag in vlakke omlijsting onder geprofileerd waterlijstje met bolbekroning. Begane grond met getoogde vensters en dito deur; gietijzeren voetenschraper rechts onder.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda