Travee van eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Koninginnelaan nr. 25. Vermoedelijk resterende rechtervenstertravee van groter eclectisch pand van ca. 1900 naar ontwerp van Emise Vandewinckel, thans ingenomen door nieuw gebouwd hotel nr. 27-29. Souterrain, drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Lijstgevel van donkere baksteen met gebruik van simili voor horizontale banden; arduinen plint met rechthoekige kelderopeningen en inscriptie "L. PANNIER. ENTREPRENEUR" links. Hoeklisenen versierd met keramiek- en cementtegels voorzien van bloemmotief. Drie- en vierlichten op bel-etage met uitgewerkte gietijzeren leuning, erboven met dito balkon. Gekorniste kroonlijst. Nieuwe dakkapel onder platdak.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans