Teksten van Eclectische burgerhuis

Eclectische burgerhuis ()

Eclectische burgerwoning gebouwd kort na de Eerste Wereldoorlog, ter vervanging van de tijdens de oorlog verwoeste bebouwing. De woning was eigendom van veearts en schepen Ange Snoeck.

Dubbelhuis met parement van gele baksteen. Verticaal geritmeerde gevel door de venstertraveeën oplopend in dakvenster en de Brugse traveeën. Rechthoekige vensters onder meer twee- en drielichten; bovenlichten met kleine roedeverdeling en groen glas. Boogvelden met geglazuurde tegels volgens dambordpatroon.

• Informatie van Freddy Vens, december 2011.

Auteurs:  Hooft, Elise

Eclectische burgerwoning van ca. 1900. Dubbelhuis met parement van witte baksteen. Verticaal geritmeerde gevel door de venstertraveeën oplopend in dakvenster en de Brugse traveeën. Rechthoekige vensters onder meer twee- en drielichten; bovenlichten met kleine roedeverdeling en groen glas. Boogvelden met geglazuurde tegels volgens dambordpatroon.

Auteurs:  De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie