erfgoedobject

Traditioneel diephuis

bouwkundig element
ID: 5575   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5575

Juridische gevolgen

Beschrijving

Traditioneel diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), te dateren in de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Gecementeerde trapgevel van negen treden met overhoeks topstuk, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers waaronder met gekrulde spie. Aangepaste rechthoekige deur- en vensteropeningen met hardstenen lekdrempels, gescheiden door smalle penanten, op begane grond en bovenverdieping. Drieledige, door waterlijsten belijnde geveltop, doorbroken door rechthoekige vensters onder uitspringende bovendorpels, twee in de eerste en één in de tweede geleding, onder een balkgat.


Bron     : De Munck-Manderyck M., Deconinck-Steyaert R. & Plomteux G. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen 3NB, Brussel - Gent.
Auteurs : Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita
Datum  : 1979


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Traditioneel diephuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5575 (Geraadpleegd op 25-05-2019)