• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve volgens kadastergegevens opgetrokken in 1933 in opdracht van Henri Vervaet naar ontwerpplan (1932) van architect Benjamin Vervaet (Laarne). Aan de straatkant gelegen dubbelhuis van drie traveeën. Baksteenbouw op gecementeerde plint en onder zadeldak met kunstleien. Roodbakstenen straatgevel met roodgeschilderde, hartvormige sierankers en gebruik van witgeglazuurde steen voor de horizontale banden, fries en in de boven van segmentboogvormige muuropeningen met bewaard houtwerk. Bedrijfsgebouw met bakhuis, wagenhuis, dwarsschuur en stallen loodrecht achter de achterkeuken van het boerenhuis. Verankerde baksteenbouw onder overstekend pannen zadeldak; rechthoekige openingen onder betonnen lateien.

• Gemeentearchief Laarne, Laarne voor fusie, 874.1, Bouwvergunningen 1931-1933.

Auteurs: Verbeeck, Mieke