erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
55958
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/55958

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Boerenhuis met stal, gebouwd in 1929 (zie kadasterarchief) in opdracht van landbouwer Pieter De Visscher-Calle. Het ongedateerde bouwplan is gesigneerd door schrijnwerker L. De Visscher. Aan de straatkant gelegen boerenhuis voorafgegaan door een voortuintje met draadafsluiting aan betonnen paaltjes. Bakstenen dubbelhuis van drie traveeën onder pannen zadeldak. Straatgevel met parement van witgeglazuurde steen, gecombineerd met grijsgeglazuurde steen voor de als banden doorgetrokken boven- en onderdorpels, in de de strekken en het fries bovenaan de gevel. Rechthoekige openingen met bewaard houtwerk (bovenlichten met kleine roedeverdeling). Bakstenen schuur met stal haaks op de achtergevel van het boerenhuis.

  • Gemeentearchief Laarne, Laarne voor fusie, 874.1, Bouwvergunningen (zonder datum).

Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/55958 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.