erfgoedobject

Basisschool Centrum

bouwkundig element
ID
55961
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/55961

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Basisschool Centrum
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Basisschool Centrum. Schoolcomplex gelegen tussen de Stationstraat, de Ontvoogdingsstraat en de R. Gombertstraat, bestaande uit drie evenwijdig gelegen vleugels met daartussen speelplaatsen.
Rode bakstenen lijstgevels op een plint van simili-natuursteen. Horizontale belijning door muurbanden van natuursteen. Inkom aan de zijde van de R. Gombertstraat. Deur gevat in een omlijsting van natuursteen, bekroond met een fronton waarboven het wapen van Menen, eveneens met fronton bekroond. Rechthoekige muuropeningen met natuurstenen plaquettes met florale motieven onder de ontlastingsboog, leeuwen met wapenschildjes in de borstwering.


Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van SCHEIR O. 2004: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Menen, Deelgemeenten Menen, Lauwe en Rekkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL7, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Basisschool Centrum [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/55961 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.