erfgoedobject

Winkel-woonhuis Etablissements Van Genneken - Les specialistes de la décoration

bouwkundig element
ID
55998
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/55998

Juridische gevolgen

Beschrijving

Winkel-woonhuis "Etablissements Van Genneken - Les specialistes de la décoration", confer opschrift in banderol. Imposante bepleisterde en geschilderde lijstgevel van circa 1900, horizontaal benadrukt door de druiplijst en de doorgetrokken onderdorpels van de licht getoogde vensters in geprofileerde omlijsting; behouden schrijnwerk. Houten drieledige winkelpui met kroonlijst met gebogen fronton rustend op consoles; groen glas in lood in de bovenlichten. Rechter poorttravee met dieper in geplaatste poort; behouden rocaille en glas-in-loodbovenlicht.
Gevel aangepast in de loop van 2003.


Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van SCHEIR O. 2004: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Menen, Deelgemeenten Menen, Lauwe en Rekkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL7, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Winkel-woonhuis Etablissements Van Genneken - Les specialistes de la décoration [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/55998 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.