Hoeve Basse Cense

Beschrijving

Eertijds vermoedelijk gesloten vierkantshoeve "BASSE CENSE", als dusdanig aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (pannen of golfplaten) opgesteld rond een verhard erf. Zuidwestelijke erftoegang, geflankeerd door populieren. Ten oosten, woonhuis uit het begin van de 20ste eeuw, aanpalend oud woonhuis met stal voorzien van aandak. Ten noorden, 18de-eeuwse dubbele dwarsschuur met vlechtingen en aandak, geritmeerd door steunberen. Ten westen verschillende stalvleugels met aandak en vlechtingen gedeeltelijk witgeschilderd.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie