Historische hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Historische hoeve

Beschrijving

Historische hoeve, naar verluidt voormalige abdijhoeve. Op de Atlas der Buurtwegen (1843) weergegeven met grosso modo gelijke opstelling. Hoeve met 19de-eeuws uitzicht, maar vermoedelijk in kern teruggaand tot de 18de eeuw.

Aaneengesloten bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom gekasseid erf met ten westen boerenwoning, ten noorden recent aangepaste stalvleugel en ten oosten schuur vermoedelijk uit begin 20ste eeuw. Zuidelijke erfoprit gemarkeerd door voormalige tabaksast, heden garage. Ten zuiden van de schuur Lourdesgrot. Boerenwoning met gecementeerde lijstgevel. Opkamertravee links. Aansluitende stalvleugel met aandak.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie