Meergezinswoning in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Meergezinswoning in neoclassicistische stijl uit begin jaren 1900. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, bouwheer, ontwerper noch aannemer zijn gekend. Volgens de gevelopschriften was hier later de spinnerij-weverij Flandria gevestigd. Gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 1977.

Rijwoning van vier traveeën en vijf bouwlagen onder een zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel opgebouwd uit registers van rechthoekige vensters. Het stucdecor bestaat uit schijnvoegen, medaillons en guirlandes op de borstweringen en de fries van het klassieke hoofdgestel. De eerste verdieping wordt gemarkeerd door deurvensters in geriemde omlijsting en een gevelbreed balkon met gebuikte, gietijzeren borstwering; de fries met meanders draagt de opschriften "Spinnerij", "Weverij". In de twee middentraveeën, gekoppelde vensters in geriemde omlijstingen verbonden door entablementen, waarop de opschriften "Filature", "Tissage", en "Flandria". Houten kroonlijst op klossen.