Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Herenhuis opgetrokken circa 1872 in opdracht van vlasverkoper H. Vanhaute. Volgens de kadastrale gegevens werd de woning vernield in de Eerste Wereldoorlog en heropgebouwd in 1923.
Dubbelhuis met typerende gecementeerde lijstgevel horizontaal benadrukt door de kroonlijst op de consoles, de cordonvormende onderdorpels en de waterlijsten. Bovenvensters in geprofileerde omlijsting en met sluitsteen afwisselend al dan niet onder kroonlijst. Centrale deur met arduinen trapje.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: mutatieschetsen, Menen, 1872/schets 32, 1922-23/schets 137.
  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 212: kadastrale legger, Menen, artikelnummer 1426.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie