erfgoedobject

Laatclassicistisch diephuis

bouwkundig element
ID: 5617   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5617

Juridische gevolgen

Beschrijving

Laatclassicistisch diephuis van drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder een schilddak (nok loodrecht op de straat, pannen), in zijn huidige vorm te dateren in de late 18de of de vroege 19de eeuw, mogelijk met een oudere kern. De heer Baée liet in 1844 de vensters van de eerste verdieping verlagen en van cordonvormende lekdrempels voorzien. In opdracht van Pauline Baée verbouwde meester-timmerman J. Kockerols-Van Spilbeeck de begane grond tot de huidige winkelpui.

Verankerde, bepleisterde en beschilderde lijstgevel. Twee registers van gekoppelde rechthoekige bovenvensters in doorlopende omlijsting met geprofileerde dagkanten uit blauwe hardsteen; cordonvormende lekdrempels op de eerste verdieping. Holronde daklijst onder de houten kroonlijst. Klassieke houten winkelpui met zijportaal, pilasters en een entablement.

  • Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1844#346 en 1869#697.

Bron     : -
Auteurs :  Braeken, Jo
Datum  : 2019


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Laatclassicistisch diephuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5617 (Geraadpleegd op 28-03-2020)