Gesloten hoeve Bekenhof

Beschrijving

Hoeve Bekenhof uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Gesloten hoeve met vierkante opstelling, verankerde bakstenen bestanddelen opgesteld rond een gekasseid erf.

Ten westen, overdekt poortgebouw met aansluitende stalvleugel. Ten oosten het woonhuis, gedateerd boven deur met gevelsteen "1914 J. deK . S.P.". Lijstgevel verfraaid met fries met uitgelengd dropmotief, rechthoekige muuropeningen met ijzeren I-balken. Ten zuiden schuur, geritmeerd door steunberen. Buiten het erf, wagenkot van vijf traveeën met rondbogige muuropeningen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie