Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Hoeve op L-vormig grondplan, bestaande uit een dwars op de straat gelegen boerenhuis van vijf traveeën met zuidelijk gerichte erfgevel en een haaks aanpalend bijgebouw evenwijdig de straat. Gekasseid erf, aan de straatkant afgesloten door een ijzeren hek tussen dito pijlers. Laag zuidelijk gericht huis opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw; bebouwing op deze locatie ook aangegeven op de Ferrariskaart (1771-1778). Witgeschilderde, verankerde baksteenbouw op gepikte plint en onder zadeldak met pannen. Rechthoekige vensteropeningen met luiken onder de daklijst. Twee gekoppelde lagere korfboogdeuren (voormalige tweewoonst ?). Achtergevel met opkamer- en keldervenster. Jonger bijgebouw met poorten aan de erfzijde.

Auteurs: Verbeeck, Mieke