Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Wevelgemstraat nr. 18-20. Burgerhuis in eclectische stijl uit het begin van de 20ste eeuw, inspringend t.o.v. de rooilijn en aan de straat afgezet door breukstenen muurtje.
Samenstel van twee dubbelhuizen, lijstgevels van witte baksteen verfraaid door roodgekleurd voegwerk en gele baksteen voor muurbanden en ontlastingsbogen. Nr. 18, brede venstertravee met driezijdige erker oplopend in dakvenster. Nr. 20, deurtravee met ronde erker, oplopend in dakvenster met gebogen lijst. Twee boogvormige poorten met gedeeld bovenlicht en schampstenen.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie