erfgoedobject

Hof ten Haze

bouwkundig element
ID
56227
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/56227

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve zogenaamd Hof ten Haze met vermoedelijk 18de-eeuwse kern, doch niet aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Losse bakstenen bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rondom een gekasseid erf. Lange noordoostelijke erfoprit. Ten noordwesten, het woonhuis, ten noordoosten de schuur en ten zuidwesten stal en hooiberg. Woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag van rode baksteen, verfraaid door het gebruik van witte sierbaksteen voor fries, muurbanden en ontlastingsbogen. Rechthoekige muuropeningen met ijzeren I-balken. Schuur met vlechtingen en steunbeer in de zijgevel en origineel gebint met telmerken en pen-en-gat verbindingen.


Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van SCHEIR O. 2004: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Menen, Deelgemeenten Menen, Lauwe en Rekkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL7, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hof ten Haze [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/56227 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.