Gesloten hoeve

Beschrijving

Aan de straat gelegen hoeve met gesloten opstelling. Eind 19de-eeuwse hoeve met verankerde bakstenen bestanddelen verfraaid door bakstenen friezen; pannen bedaking. Rechthoekig poortgebouw onder tentdak geeft toegang tot het erf. Ten westen en zuiden stalvleugels die poortgebouw flankeren. Ten noorden boerenhuis en ten oosten tweebeukige schuur met jaartal 1926 in dak.
Links van de stalvleugel, twee bakstenen pijlers met ijzeren hek geven toegang tot huisweide met merkwaardig (nu gesloopt) gebouwtje op cirkelvormige plattegrond.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie