• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve opklimmend tot de 18de eeuw. Zowel de Ferrariskaart (1771-1778), als het primitief kadasterplan (1835) geven een dieper gelegen boerenhuis en een landgebouw dwars op de weg weer. In 1835 was de hoeve eigendom van landbouwer Judocus Goossens. Volgens de gegevens uit het kadasterarchief liet Amélie Bauwens uit Gent in 1866 het boerenhuis opsplitsen in twee woningen die in 1883 terug verenigd werden in opdracht van Charlotte en Adèle Seghers uit Gent.

Erf aan de straatkant afgesloten door een blauw geschilderd ijzeren hek tussen betonnen pijlers en een meidoornhaag. Evenwijdig met de weg gelegen boerenhuis van vier traveeën. Gecementeerde en witgeschilderde, verankerde baksteenbouw met imitatievoegen op een gepikte plint en onder een zadeldak met Vlaamse pannen. Rechthoekige openingen, lagere deur en beluikte vensters.

Eenvoudige bijhorende bakstenen stal onder pannen zadeldak, ten oosten opzij van het voorerf.

Auteurs: Verbeeck, Mieke