Cinema Capitole

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cinema Capitole

Beschrijving

"Cinema Capitole". Bioscoopgebouw met appartementen op bovenste drie bouwlagen; jaren 1950 met modernistische inslag. Breedhuis van zes traveeën en vijf bouwlagen onder plat dak. Enigszins aangepaste simili pui met marmerbekleding waarboven gevelparement van sierbaksteen. Blinde tweede bouwlaag met groot bas-reliëf in gegoten cement naar ontwerp van beeldhouwer Michel Poppe (Brugge); voorstelling van wagenmenner, mogelijk refererend naar "Ben Hur"; flankerende vlaggenmasten. Rechthoekige vensters met gietijzeren borstwering.

• HOSTYN N., Monumenten, beelden & gedenkplaten te Oostende. XLVII - Ontvoeringsscène boven de Cine Capitole, Langestraat, in De Plate, 1988, p. 119.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda